Coaching

Je werkt aan een belangrijk stuk en wilt tijdens het schrijfproces een paar keer klankborden. Misschien wil je eens professionele feedback op je teksten, om gerichte tips te krijgen. Of je kiest voor een kort, individueel leertraject in plaats van een training in een groep. Eline Janssen brengt je met coaching tot zelfinzicht en verandering. Of je nu e-mails schrijft, webteksten of beleidsnota’s.

 

Snel en praktisch

Eline helpt je in korte tijd op weg. Om die reden stel je in een telefonische intake het precieze doel van de coaching vast, zodat er gericht kan worden gewerkt. Aan het eind van elk bijeenkomst kom je tot een aantal actiepunten, waarmee je vervolgens aan de slag gaat. Vaak zijn twee of drie gesprekken van twee uur voldoende. 

 

Experimenteren met een andere schrijfaanpak

We hebben het niet over een ‘goede’ of ‘foute’ aanpak bij het schrijven, maar over het effect van die aanpak. In hoeverre is dat effect wenselijk? Van daaruit kijken we naar hoe het anders kan. Je experimenteert in je werksituatie met een nieuwe schrijfaanpak, onder het motto ‘eerst denken, dan schrijven’. De ervaringen daarmee bespreek je met Eline.  

 

Kijken naar overtuigingen

Coachen gaat verder dan alleen werken aan een succesvolle schrijfaanpak. Daarom kijken we naar onderliggende overtuigingen. Bijvoorbeeld: als je de overtuiging hebt dat je tekst meteen goed moet zijn, dan heb je waarschijnlijk de neiging om heel kritisch te zijn over elke zin die je neerzet. Laat je deze overtuiging los, dan is er veel meer ruimte voor flow en creativiteit.

 

 

Meer ruimte
voor flow en creativiteit

 

Voorbeelden van recente coachingsvragen:

- ‘Ik schrijf beleidsnota’s binnen het ministerie van VWS, en wil leren hoe ik beknopter en begrijpelijker kan schrijven in een politiek gevoelige omgeving.’

 

- ‘Hoe vergroot ik de kans dat mijn persberichten geplaatst worden?’

 

- ‘Altijd als ik begin met schrijven, loop ik gigantisch vast. Help mij!’