top of page
Professionele presentatie

Schrijfcoaching

Bij schrijfcoaching is de context waarin je schrijft altijd het uitgangspunt. Wie is je publiek? Welk resultaat wil je bereiken met je teksten? Misschien werk je aan een belangrijk stuk en wil je tijdens het schrijfproces een paar keer klankborden. Je weet niet hoe je moet beginnen en wil meer flow bij het schrijven. Of je kiest liever voor een kort, individueel leertraject dan voor een groepstraining. Met schrijfcoaching brengt Eline Janssen je tot zelfinzicht en werk je aan je professionele schrijfvaardigheden. Of je nu besluitvormingsdocumenten, adviezen of e-mails schrijft.

Voorbeelden van vragen voor schrijfcoaching:

  • “Binnen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport schrijf ik beleidsnota’s. Ik wil leren hoe ik beknopter en begrijpelijker kan schrijven in een politiek-bestuurlijk gevoelige omgeving.”

  • “Voor mijn werk schrijf ik veel e-mails. Ik merk dat ze vaak niet het resultaat geven dat ik voor ogen heb. Hoe vergroot ik de kans dat de lezers doen wat ik hen vraag?”

  • “Altijd als ik begin met schrijven, loop ik gigantisch vast. Help mij!

  • “Ik wil volgens het Pyramid Principle leren schrijven, maar heb geen zin in een groepstraining.”

Meer ruimte voor flow en creativiteit

Efficiënte en praktische schrijfcoaching

Jouw tijd is kostbaar. Daarom helpt Eline je in korte tijd op weg. Eerst stel je in een telefonische of online intake het precieze doel van de schrijfcoaching vast. Zo gaan jij en Eline tijdens de coachingssessies gericht te werk. Aan het eind van elke sessie komen jullie tot een aantal actiepunten, waarmee je vervolgens aan de slag gaat. Vaak zijn twee of drie sessies van twee uur voldoende; mocht je vaker schrijfcoaching willen, dan kan dat natuurlijk ook.

Experimenteren met een andere schrijfaanpak

Bij schrijfcoaching gaat het niet over een ‘goede’ of ‘foute’ aanpak bij het schrijven. Wel gaat het over het effect van die aanpak. Van daaruit kijken jij en Eline samen naar alternatieven. Je experimenteert in je werksituatie met een nieuwe schrijfaanpak onder het motto: ‘Eerst denken, dan schrijven’. De ervaringen daarmee bespreek je tijdens de schrijfcoaching met Eline. Daarmee kom je tot een efficiënte en effectieve werkwijze bij het schrijven.
 

Overtuigingen over teksten uitdagen

Schrijfcoaching gaat verder dan alleen een succesvolle schrijfaanpak leren. Zo word je je bewust van onderliggende overtuigingen en daag je belemmerende overtuigingen uit. Vervolgens kun je die loslaten of veranderen. Bijvoorbeeld: als je de overtuiging hebt dat je tekst meteen goed moet zijn, dan heb je waarschijnlijk de neiging om heel kritisch te zijn over elke zin die je neerzet. Dat kan zorgen voor een schrijfblokkade. Laat je deze overtuiging los, dan maak je het schrijven een stuk makkelijker. Je hebt dan veel meer ruimte voor flow en creativiteit.

Elines schrijftrainingen en teksten

In plaats van individuele schrijfcoaching kun je ook een van Elines schrijftrainingen volgen. Voordeel: je leert samen met collega’s of mensen van andere organisaties en kunt ervaringen rond het schrijven uitwisselen. Eline biedt je algemene en doelgroepgerichte schrijftrainingen. En als je liever je teksten laat schrijven, dan neem Eline als ervaren tekstschrijver deze taak graag van je over. Zo ben je verzekerd van heldere, kernachtige en overtuigende teksten.

bottom of page