top of page

Schrijftraining

De schrijftrainingen van Eline Janssen zijn kort en krachtig. Je krijgt nieuwe, inspirerende ideeën over schrijven en je experimenteert met verschillende schrijftechnieken. Dat leidt tot sterkere teksten en meer vaart bij het schrijven. Eline biedt je algemene en doelgroepgerichte schrijftrainingen. De algemene schrijfcursussen richten zich op iedereen die gemakkelijker heldere, overtuigende teksten wil leren schrijven. De doelgroepgerichte schrijfcursussen zijn bijvoorbeeld voor beleidsmakers, adviseurs, financials, ggz-medewerkers en social workers.

Leren door doen

Schrijven leer je door te schrijven. In Elines schrijftraining ga je aan de slag met je eigen teksten en met die van anderen. Daarvoor kruip je in de huid van de lezer: wat is effectief en wat niet? Tijdens de schrijftraining sla je voortdurend de brug naar jouw dagelijkse praktijk. Wat helpt je om nog meer resultaat te bereiken met je teksten? En hoe kun je je aanpak verbeteren, zodat je effectief schrijft en de schrijfklus je minder tijd en energie kost?

Sterkere teksten en meer vaart bij het schrijven

Brede blik

De situatie waarin je werkt, is bij Elines schrijftrainingen altijd het uitgangspunt. Wie zijn je lezers, wat moeten ze weten en wat willen ze weten? Wat wil je met je teksten bereiken? Welke eisen stelt de organisatie aan de vorm en inhoud van je teksten? Tijdens de schrijftraining denkt Eline met je mee over hoe je nog meer effect met je teksten kunt scoren. Dat doet ze vanuit een brede blik. Want soms vraagt een situatie niet om een tekst, maar om een andere vorm van communicatie.

Afwisselend, met vaart en interactief

Eline werkt met tempo en gebruikt originele werkvormen om je te prikkelen. Bovendien heb je een actieve rol in de schrijftraining; Eline voert een bijna voortdurende dialoog met de groep. Deze interactieve insteek maakt ook een online training licht en leuk! Doordat de inhoud van de schrijfcursus aansluit op jouw dagelijkse praktijk, kun je de kennis die je opdoet, direct toepassen. Om persoonlijke aandacht te garanderen, kunnen er maximaal 12 mensen meedoen aan een schrijftraining op locatie. Voor een online schrijftraining is dat aantal 8.

Elines schrijfcoaching en teksten

Liever in minder tijd werken aan je schrijfvaardigheid? Kies dan voor schrijfcoaching. Tijdens een een-op-eentraject werk je met Eline gericht aan je eigen leerdoelen. Misschien heb je een aantal specifieke vragen rond het (piramide)schrijven. Of je wil eens met een professional reflecteren op een aantal teksten om ze effectiever te maken. Voordeel: maximale persoonlijke aandacht en veel rendement in beperkte tijd. En als je je teksten liever laat schrijven, dan neemt Eline als tekstschrijver met plezier deze taak van je over.

Schrijftrainingen

Elines schrijftrainingen kunnen op locatie, online of hybride plaatsvinden. Aan een training op locatie kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Voor een online training is dat aantal 8.

Doelgroepgerichte
schrijftrainingen

Voor medewerkers bij de overheid en non-profitorganisaties:

Voor financials:

Voor hulpverleners:

Voor medewerkers bij gemeenten:

bottom of page