Training

Trainingen van Eline Janssen zijn kort en krachtig. Je krijgt nieuwe, inspirerende ideeën over schrijven en experimenteert met verschillende schrijftechnieken. Dat leidt tot sterkere teksten en meer flow bij het schrijven.

 

Leren door doen
Schrijven leer je door te schrijven. Je gaat aan de slag met je eigen teksten en die van anderen. Daarvoor kruip je in de huid van de lezer: wat is effectief en wat niet? We slaan voortdurend de brug naar jouw dagelijkse praktijk. Wat helpt je om nog meer resultaat te bereiken met je teksten? En hoe kun je je aanpak verbeteren, zodat de schrijfklus je minder tijd en energie kost?

 

Brede blik

De situatie waarin je werkt, is voor Eline altijd het uitgangspunt. Wie zijn je lezers, en wat zijn hun informatiebehoeften en (verborgen) belangen? Wat wil je met je teksten bereiken? Welke eisen stelt de organisatie aan de vorm en inhoud van je teksten? Eline denkt met je mee over hoe je nog meer effect met je teksten kunt scoren. Dat doet ze vanuit een brede blik: soms vraagt een situatie niet om een tekst, maar om een ander communicatiemiddel. 

 

Afwisselend, met vaart en interactief

Eline Janssen werkt met tempo en gebruikt speelse werkvormen om je te prikkelen. Schrijven is leuk! Bovendien heb je een actieve rol in de training; Eline voert een bijna voortdurende dialoog met de groep. Om persoonlijke aandacht te garanderen, kunnen er maximaal twaalf mensen aan een training meedoen.

Sterkere teksten

en meer vaart

bij het schrijven
 

Trainingen

Vakspecifieke trainingen

 

Voor medewerkers bij overheid en nonprofitorganisaties:

Training Beleidsteksten schrijven

Training Besluitvormings-
   documenten schrijven

Training Rapporteren voor auditors

 

Voor medewerkers bij gemeenten:

Training Klantgericht schrijven

Training Collegevoorstellen schrijven

 

Voor financials:

Training Schrijven van financiële
   rapportages 

 

Algemene trainingen

Training Piramideschrijven

Training Adviezen schrijven

Training Webteksten schrijven

Training Creatief en wervend schrijven

Training Correct Nederlands 

 

Eline biedt ook korte workshops over omgaan met informatie:

Snellezen 

Mindmapping 

Geheugentechnieken