top of page

Training
Correct Nederlands

Nederlandse woorden correct schrijven is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Is het gemaild of gemailt? Wat is correct: de begrootte investering of de begrote investering? Schrijf je ervanuit gegaan of ervan uitgegaan? Hoe zit het ook alweer met interpunctie, zoals het koppelteken?

De training Correct Nederlands van Eline Janssen geeft je antwoord op deze en andere vragen over spelling en grammatica. Je frist je kennis van de belangrijkste grammatica- en spellingsregels op. Daardoor gaan teksten straks foutloos de deur uit.

Voor wie correct wil schrijven

Deze training is voor iedereen die minder wil twijfelen over de Nederlandse spelling en grammatica en die foutloze teksten wil schrijven.

Opzet van de training

De training Correct Nederlands bestaat uit 1 tot 2 dagdelen, afhankelijk van het aantal grammatica- en spellingsregels dat je aan bod wil laten komen.

 

Maximaal aantal deelnemers per groep op locatie: 12.

Maximaal aantal deelnemers per groep online: 8.

 

Resultaat: betere beheersing van spelling en grammatica

Na deze training maak je minder spelfouten in je teksten en twijfel je minder over de Nederlandse grammatica- en spellingsregels.

 

Programma

Mogelijke onderwerpen voor de training Correct Nederlands zijn:

  • Werkwoordspelling: eindigt een werkwoord op -t of -d?

  • Bijvoeglijk gebruikte voltooid deelwoord: wanneer kun je een voltooid deelwoord als bijvoeglijk naamwoord gebruiken?

  • Samenstellingen: schrijf je de woorden aan elkaar, met een koppelteken of los?

  • Meervoudsvormen: welke woorden eindigen in meervoud op -en of -s en welke woorden wijken hiervan af?

  • Hoofdletters: wanneer begint een woord met een hoofdletter en wanneer niet?

  • Interpunctie: wat zijn de regels over interpunctie ook alweer?

Elines aanpak

De training Correct Nederlands is zeer praktijkgericht. De hoeveelheid theorie blijft beperkt tot waar jij en je collega’s echt behoefte aan hebben. Je vindt deze theorie terug in een toegankelijk boekje. Elk onderwerp breng je direct in de praktijk door in een oefening de grammatica- en spellingsregels toe te passen.

 

Training op maat

Eline maakt de training op maat van jouw organisatie. Dat betekent dat ze kijkt naar de situatie waarin jullie wervend schrijven: om wat voor teksten gaat het precies en wie zijn de doelgroepen? Daarnaast maakt Eline vooraf een analyse van een representatieve reeks teksten om verbeterpunten te bepalen en tot richtlijnen voor de training te komen.

Coaching Correct Nederlands schrijven

Je kunt de training ook volgen in de vorm van persoonlijke coaching. In dit geval werk je met Eline in een paar sessies van 1,5 of 2 uur aan jouw eigen leerdoelen op het gebied van spelling en grammatica.

 

bottom of page