top of page

Training
Heldere e-mails schrijven

Een e-mail schrijven met een heldere inhoud, de juiste toon en een duidelijke formulering. En waarmee je het resultaat bereikt dat je voor ogen hebt. Dat is niet altijd eenvoudig, in deze tijd van informatie-overvloed. De training Heldere e-mails schrijven van Eline Janssen geeft jou en je collega’s praktische handvatten om sneller goede e-mails op te stellen. Daarmee zorg je ervoor dat de boodschap duidelijk overkomt en je de relatie met je doelgroep goed houdt.

Voor wie duidelijkere e-mails wil schrijven

De training Heldere e-mails schrijven is voor medewerkers die elke dag meerdere e-mails opstellen en daar meer resultaat mee willen bereiken. Of je nu mensen binnen of buiten jouw organisatie mailt.

Opzet van de training

De training Heldere e-mails schrijven bestaat uit 1 of 2 bijeenkomsten van in totaal 2 of 3 dagdelen. Tussen de bijeenkomsten ligt een periode van enkele weken. In die periode pas je het geleerde toe in je e-mails.

 

Maximaal aantal deelnemers per groep op locatie: 12.

Maximaal aantal deelnemers per groep online: 8.

 

Resultaat: lezergerichte en beknopte e-mails

Na deze training schrijf je sneller lezergerichte en beknopte e-mails waarmee je de lezer adequaat informeert en tot actie aanzet. En: het schrijven kost je minder tijd, doordat je over een gerichte schrijfaanpak beschikt.

 

Programma

Mogelijke onderwerpen van de training Heldere e-mails schrijven zijn:

  • Van schrijversperspectief naar lezersperspectief.

  • De kernboodschap bepalen.

  • De opbouw van de e-mail in piramidevorm.

  • Bijlagen effectief inzetten.

  • De tekst overzichtelijk en scanbaar maken.

  • Begrijpelijk, beknopt en concreet formuleren.

  • De lezer motiveren en tot actie aanzetten.

  • Correct Nederlands: de belangrijkste regels.

Elines aanpak

In de training Heldere e-mails schrijven wisselen theorie en korte (schrijf)oefeningen elkaar af. Die oefeningen zijn gebaseerd op jouw e-mails en die van je collega’s. Jullie bekijken deze teksten ook om sterke punten en verbeterpunten te bepalen. Je kunt rekenen op een afwisselende werkwijze met een flink tempo.

 

Na de eerste bijeenkomst pas je het geleerde toe in de praktijk. Je schrijft enkele e-mails volgens de richtlijnen van de training en stuurt die naar Eline. Daarop ontvang je in de tweede bijeenkomst persoonlijke, schriftelijke feedback met tips.

 

Training op maat

Eline maakt de training Heldere e-mails schrijven op maat van jouw organisatie. Dat betekent dat ze kijkt naar eventuele huisstijlrichtlijnen waarmee jullie e-mails opstellen. Daarnaast maakt Eline vooraf een analyse van een representatieve serie e-mails om verbeterpunten te bepalen en tot richtlijnen voor de training te komen.

 

Na afloop van de training Heldere e-mails schrijven denkt Eline mee op welke manier jullie het geleerde kunnen vasthouden en versterken.

 

Persoonlijke coaching Heldere e-mails schrijven

Liever een-op-eenbegeleiding waarin je bondige en krachtige e-mails leert opstellen? Eline biedt deze training ook in de vorm van persoonlijke coaching. In dit geval werk je met Eline in 1 of 2 sessies van 2 uur aan jouw eigen leerdoelen.

 

bottom of page